A hatodik hónap a danswineblog.comon és a misztikus jövőbelátás

Mi történt ebben a hónapban?

Ikon Áfium 2015
Ikon Áfium 2015
A képre kattintva elérheted az elemzést

Nos, először tettem egy kitérőt az ildA (tudod…) diszkontláncnál kapható borok felé. Az első itteni bor „A jó, a rossz és a csúf” 281. Ikon Merlot – Shiraz 2015 – Dióstető volt. Mivel gyanús hasonlóságot mutatott az Ikon Áfiummal és véletlenül pont volt belőle egy 2015-ös palack itthon… Játszottunk Sherlock Holmes-osat. Kóstoltam még az ildÁból egy állandóan árukészleten lévő budget bort, a gyümölcsegyenruhás 288. San Zenone Toscana Rosso 2014-et. A számozást elírtam, így két 285-ös lett, ezért az új sorszáma a 288.

Két görög Retsina
A két Retsina elemzés borítóképe
Kattintva elérhető

Végre megírtam a borhibás elemzésem, a Bor alapszótár, kis borszótár harmadik részeként. Maradt még nyaralásról egy rövidke Retsina elemzésem, ezt ötvöztem Didlis (tudod…) társának jegyzeteivel.

Balla Géza Feketeleányka 2017
Balla Géza Feketeleányka 2017
Kattintva elérhető

Kóstoltam két különlegességet, a Neumann Pincészet Villányi Bíborkadarka 2018-as évjáratát és Balla Géza 2017-es Feketeleánykáját. Közös bennük, hogy mindkettő egy mutáns változata (szoktak ilyet mondani, na) egy jól ismert borszőlőnek és mindkettő sötétebb, mint az eredeti. Ha ismersz, tudod milyen irányba változtatja a szubjektív véleményem a több színanyag…

Séguret Côtes du Rhône villages 2018 Les Aumoniers
Séguret Côtes du Rhône villages 2018 Les Aumoniers

A hónap végét a Didli francia hetei uralták, két példányt kóstoltam, a Séguret Côtes du Rhône villages 2018 Les Aumoniers nagyon bejövős volt, a Villa Terramare pedig… legalább bio.

Kitérő: jelen poszt borítókép attribution: William-Adolphe Bouguereau [Public domain]
A többi kép attribution leírása az egyes posztok elején található.

Említésre méltó, hogy átléptem a száz posztot. A 100. bejegyzés a… dobpergés… múlt havi összegző szövegem! Ennél fantáziátlanabb dolgot… Jelen poszt amúgy a 110. és 14 olyan poszt van, ami nem borelemzéssel foglalkozik, egyéb borral kapcsolatos dolgokat tárgyal. Tehát a századik online borelemzést még nem értem el, ha nem számolom többnek azokat a bejegyzéseket, amik több nedűről szóltak… bonyolult.

Havi statisztika

A hatodik hónap 615 megtekintéssel

Azokon a bizonyos napokon… Viccet félretéve rövid leszek.

Az utolsó egész hét

Állítólag iskolakezdéskor a papírboltokat és benzinkutakat leszámítva kb. mindenkinek visszaesik a forgalma. A hónap első felében, vagy inkább háromnegyedében nálam is sokkal kevesebben olvasgattak. Aztán jött az utolsó hét, ami best week ever, 219 megtekintéssel. Egyrészről a francia hetek borainak elemzéseinek köszönhetem, másrészről pedig egy próbálkozásomnak, hogy válasszunk erre a hónapra „közönségnyertes” bort illetve borelemzést. Mivel az fb csak csoportban enged szavazást kiírni, az eredményeket nézettségből akartam megállapítani, de azok összemosódtak a keresőmotorok látogatásaival…

Ettől függetlenül a hatodik hónapra sikerült hatszáz fölé tolni a látogatottságot. Az egyéni látogatók száma is szépen gyarapodott.

A leglátogatottabb e havi poszt díja

Egy francia aki inkább spanyol 286. Villa Terramare grand vin du Languedoc Organic 2018

Villa Terramare grand vin du Languedoc Organic 2018
286. Villa Terramare grand vin du Languedoc Organic 2018

Nos… újra és újra bebizonyosodik, hogy nem azok a borok a legkeresettebbek, amik a legfinomabbak (szerintem). Jó hír viszont, hogy előre borítékoltam volna, hogy sokan fogják látogatni a posztot. Jövőbe látnék vajon? A kérdést hagyjuk misztikusan megválaszolatlanul és még tegyük hozzá rejtelmesen, hogy a statisztika… és hagyjuk félbe a mondatot!

A kedvenc poszt díja (az én kedvencem)

 Ikon Áfium 2015 és Ikon Merlot – Shiraz 2015 – Dióstető
Ikon Áfium 2015 és Ikon Merlot – Shiraz 2015 – Dióstető

Sokat gondolkodtam, hogy A jó, a rossz és a csúf 281. Ikon Merlot – Shiraz 2015 – Dióstető és Sherlock Holmes bora 282. Ikon Áfium 2015 duó kapja ezt a posztot, vagy a Villányi kalapevős borelemzés. Nagyon élveztem mindhárom poszt megírását. A kalapevős Villányi Bíborkadarka kapta végül a legjobb bor posztját és az Ikon borok kerültek ide. Az élvezeti tényező annak a felfedezése volt, hogy a két nedű, habár különbözik a címke, talán… fogalmazzunk misztikusan úgy, hogy ikrek?

A hónap legjobb bora számomra

Matek helyett kalap evés 284. Neumann Pincészet Villányi Bíborkadarka 2018

Neumann Pincészet Villányi Bíborkadarka 2018
Neumann Pincészet Villányi Bíborkadarka 2018

Habár a poszt megírását is nagyon élveztem, különös tekintettel a bortermelővel folytatott beszélgetésünkre (mennyire más világ egy kistermelő hozzáállása, mint egy nagy borházé… minden értelemben!), a legnagyobb örömöt mégis a bor őszinte, természetes ízvilága és az azzal megjelenő aprócska tökéletlenségek okozták. Akár a szexepilek. Természetesen számított az is, hogy a szubjektív preferenciám nagyon is előnyben részesíti a hozzá hasonló telt, zamatos, gyümölcsös ízvilágú borokat és kár is tagadni, hogy az utolsó aprócska lökést az adta, hogy alig ismert bortermelőről van szó.

A Kedvenc saját artworköm díja

A Bíborkadarka borítóképe

Ebben a hónapban nem voltam túl aktív artworkok gyártásában. A francia fügés elemzésemhez keresgéltem még sokat egy… de nem lövöm le a poént, majd legközelebb megcsinálom. A Vylyan Kecske kapott egy új borítóképeeet. Mekk. Viszont ebben a kategóriában is, ismét a kalapevős poszt kap… koronát.

A többi e havi artworköm:

Vylyan kecske új artworkje
Van_Gogh_-_Trauernder_alter_Mann és egy bor, borhiba
A borhibás leírásom borítóképe
Az Ikon Merlot – Shiraz borítóképe
Látom, hogy a hatodik hónapban... népek gyűlnek a világítótorony köré... feledve fügét és matekot!
Jelen poszt borítóképe

Terveim a következő hónapra

A fb csoport létrehozása még mindig nem valósult meg. Emellett viszont szeretnék hozzáadni alcsoportokat a borelemzésekhez a különböző tájegységekkel és borrégiókkal.

Ha szeretnél hozzászólni...