Az ötödik hónap a danswineblog.comon avagy robotforgalom, nem-steril hullák és krokodilok a medencénél

Ez a hónap is mozgalmasra sikeredett minden szempontból. A borítókép mögötti alapgondolat az, hogy többször a medence melletti hassüttetés helyett a billentyűzetet választottam, hogy megszülessenek a bejegyzések. Amúgy is gyorsan barnulok. Krokodil nem volt a medencénél, csak krokodilos matrac.

Strukturált, kicsontosodott tanninváz, ropogós savgerinc, animális ízek… bőr
Vadhúsokhoz, tengeri ételekhez ajánlom tengerparton grillezve!

Egyéb info a borítóképről: attribution: Peter Beard, 1965-ben készülhetett és a címe elvileg: „I will write whenever I can”.

Sok nagyon jó bort ittam, így a kedvenc bor kiválasztása nagyon nehéznek bizonyult, de haladjunk sorjában! A technikai dolgokkal és statisztikával szoktam kezdeni, de most ezt rövidre fognám, közben még egy pici kitérő a fényképekről.

XML Sitemap és egyéb Google dolgok

Egy ingyenes pluginnel van lehetőség a Googlenek és más keresőmotoroknak „segíteni” azzal, hogy egy fájlban összegzed, milyen lapok vannak az oldaladon. Megcsináltam, úgy tűnik segített, habár generált egy minimális mennyiségű egyéb „robotforgalmat” is, de ez elviselhető.

Az előző havi összegzésem borítóképének üzenete még mindig ugyanúgy érvényes.

A legtöbb akciós Didlis bornál még mindig elég előkelő helyet foglalok el a keresőmotor találati oldalán, a statisztikán látszódik is ennek az eredménye. Na, ezzel meg is volnánk, jó rövidre sikeredett.

Fényképek

Szeretem az építő jellegű kritikát! A legfontosabb kérdés viszont az, ha nem értek vele egyet, akkor vajon kinek lehet igaza? Természetesen a cél az, hogy fejlődjünk, ezért kell keresni az igazságot. Szóval, egyik ismerős említette, hogy túl „sterilek” a képeim. Adódott egy bográcsozás barátokkal és szaván fogtam, készítsen nem-steril képeket. Nagyon szépek lettek! Utána nyaralásom alkalmával csináltam még pár nem-steril képet én is, de nem célom elszakadni az objektívabb-sterilebb borbemutatástól, sem írásban, sem képi kommunikációban. Egy kis ízelítő:

Az én steril képeim:

Gabi és Andi nem-steril képei:

Az én nem-steril képeim:

Uncsi statisztika?

Mennyit számít egy kérdőjel nem? Szóval, habár ebben a hónapban 9 megnézéssel kevesebbet sikerült elérnem, mint júliusban, ellenben az oldalra látogató emberek száma jócskán megemelkedett. 204-ről 271-re ugrott. Tök jó!

Amint korábban említettem, a legkeresettebb posztok a Didlis akciós borok, a legkeresettebb friss posztról később még írok. A keresőmotorokon keresztül 140 ember, míg Facebookról csak 129-en kerültek az oldalra. Érdekes információval szolgál a Google analytics: akik keresőmotorok révén kerülnek az oldalamra, átlagosan 15 másodpercet töltenek el ott, a facebookosok kerek 2 percet, akik direkt linken keresztül (mondjuk WordPress email) kerülnek ide, több mint két és fél percig olvasgatnak. Az emberek jellemzően 18 és 22 óra között olvasgatnak nálam, leginkább pénteken és szombaton este. Az olvasók átlagos lábmérete 39,6. Ha-ha, nem is uncsi a statisztika. Ismerd fel a szarkazmust (és a fake newst)!

A megtekintő országok sora is bővül főleg, (azáltal is) hogy édesapám utazik (mondjuk Franciaországba és Észak-Macedóniába). A svájciak, a törökök meg a hollandok… idepottyantak valahogy. Azért feltettem a képet, a zászlók szép színesek. Uncsi a színes statisztika?

A leglátogatottabb e havi poszt díja

Cimarosa Cabernet Sauvignon Chile 2018

Cimarosa Cabernet Sauvignon Chile 2018
Cimarosa Cabernet Sauvignon Chile 2018
A képre kattintva megnyithatod
Cepa Lebrel Rioja Joven 2018
A képre kattintva elérheted

Nos a Crescendo tannin, nem nőies, viszont a képen a virágok mennek a bor címkéjének színéhez. Különdíjat érdemel a Cepa Lebrel Rioja Joven 2018, mert habár múlt havi, nagyon sokan olvastak róla augusztus elején. Olyannyira, hogy az egyik legkeresettebb poszt lett ebben a hónapban. Ez egy igazi tüzes Tempranillo, ami a €3 árával valljuk be, legyőzhetetlen. Nekem nagyon ízlett. Vettem még belőle, ha egyszer készítek egy posztot a helyes Sangria készítésről, majd felhasználom, hiszen az alap, hogy Tempranilloból álljon!

A kedvenc poszt díja (az én kedvencem)

Hatziemmanouil borászat Syrah 2017

Hatziemmanouil borászat Syrah 2017
Hatziemmanouil borászat Syrah 2017
A képre kattintva elérheted

Az ok egyszerű: egyrészről a bor is fantasztikus volt, másrészről a borászat atmoszférája szavakban nehezen kifejezhető. Mediterrán napsütés, sós tengeri szellő, szőlőtőkék előttem és az idei bor most forr tőlem pár méterre. Ezen Syrah kortyolgatása közben hasított belém a felismerés, hogy egy bort nem a termelésének helyén fogyasztani olyan, mintha egy növényt gyökerestül vágnánk ki. Szép-szép… csak, nagyon nem ugyanaz!

A hónap legjobb bora számomra

Stobi Veritas Private Reserve 2013

Stobi Veritas Private Reserve 2013
Stobi Veritas Private Reserve 2013
A képre kattintva elérheted

Szeretném kihangsúlyozni, hogy pokoli nehéz dolgom volt. A görög Hatziemmanouil borászat borai mindegy szálig csodálatosak voltak. Ezért kapta a Syrah a kedvenc poszt díjat. A Chateauneuf du Pape borok a kedvenceim és a Cuvée des Cardiniers Châteauneuf-du-Pape 2018 Rocker pápa csodálatosan finom volt. Nem szabad megfeledkeznünk továbbá a 33 éves krisztusi korban lévő Saint-Emilion Grand Cruről sem. Tehát, miért a Veritas? A fenti borok összehasonlíthatatlanok, mindegyik egy csoda a maga nemében, de: a CdP borok nagyon ismertek külföldön, itthon is többé-kevésbé. Az „öreg” borokról (majdnem) mindenki úgy véli, kiemelkedő élményt nyújtanak. Észak-Macedónia nevét ellenben kb 10-ből tíz ember nem tudja helyesen (én sem tudtam, Google a barátom), a térképen azt sem tudják, hol van és a Vranec borszőlőt Vranac néven, Szerbia – Montenegro eredetmegjelöléssel jegyezték be, mint szellemi tulajdon.

Ennek ellenére, kihangsúlyoznám, hogy ez nem a „féllábú kisfiúnak adjuk a futóverseny aranyérmet” helyzet, mert „jajj szegény”. A bor kimagasló minőségű és pontosan az én ízlésvilágom. Megérdemli a díjat amellett, hogy handicappel indul, mert kvázi-ismeretlen.

A Kedvenc saját artworköm díja

Nem kérdés. Sokat dolgoztam vele, szerintem egész jó lett. Nem steril. Sem a hullák, sem a reneszánsz nem steril.

A többi e havi artwork:

Terveim a következő hónapra

Szeptemberben a hangsúly nem az oldalamon lesz (az indoklás kék-fehér-piros és nem amerikai vagy brit), de azért igyekszek majd heti kétszer posztot írni. A Facebook csoport megalkotása kimaradt eddig, ezt még pótolom majd.

Ha szeretnél hozzászólni...